FIMO-juweeltjes #1 – Spiraaltjes

IMG_2853

11287502_962578860427192_1806132012_o

Het is zover: mijn eerste tutorial voor zelfgemaakte oorbellen met Fimo-klei. We beginnen met iets gemakkelijk, waar je niet veel materiaal voor nodig hebt. Ideaal voor beginners dus!

 

IMG_2824

Benodigdheden
Fimo-klei (twee kleuren zijn al voldoende!), oorbellenhaakjes, en staafjes. Je hebt staafjes met een open rondje op het einde: deze zijn makkelijker te gebruiken, maar zijn iets fragieler. Je zal ze achteraf moeten verstevigen met lijm. De anderen (met een plat bolletje op het einde), zijn iets moeilijker te bevestigen aan je oorbellenhaakjes. Een kleine tang kan ook van pas komen.

 

Let’s begin!

11296469_962583417093403_1957962549_o

Stap 1 : Kies minstens twee kleurtjes. Kies vervolgens nog een kleur die je best kan missen en zal gebruiken in het midden (ik heb hiervoor wit gekozen).
Stap 2 : Rol je klei voor het midden (bij mij het wit) in een cilinder-vorm. Rol vervolgens worstjes uit je andere kleuren en plaats ze rond de cilinder.
Stap 3 : Rol deze kleine dikke cilinder-vorm uit tot een dun worstje. Naargelang hoe dik of hoe dun je het uitrolt, zal je een ander effect krijgen!
Stap 4 – 5 : Leg het vervolgens op een plat en proper oppervlak en leg je twee handen op het uiteinde van het rolletje. Pas op indien je rolletje te lang is: je snijdt het beter in de helft, anders kan je het breken. Je twee handen rol je in een tegengestelde richting. Hierdoor zal je een draai-effect creëeren.
Stap 6 : Rol het nu op en snij de overschot af met een mesje. Vorm het met je vingers tot een mooi cirkeltje. Je kan hier kiezen welke grootte je wil!
Stap 7 – 8 : Nu moet je kiezen welk staafje je wil gebruiken. Knip het staafje tot de gewenste lengte en prik het in je spiraaltje.

BAK HET NU. (kijk op je verpakking van je klei voor instructies)
De klei die ik gebruik (Fimo-klei) moet een half uur bakken op 110°C.

Stap 9 : Nu moet je je spiraaltje bevestigen aan je oorbellenhangertje. Hier maak je best gebruik van een hangertje. Je opent het cirkeltje van je oorbellenhangertje en bevestigt je spiraaltje. Sluit het vervolgens weer met je tang. Indien je het andere staafje gebruikt, moet je eerst zelf een cirkeltje vormen voor je het aan het oorbellenhangertje kan hangen.
Je kan, indien gewenst, een vernislaagje toevoegen. Je kan ook een doorschijnende nagellak gebruiken.

Ook hier kan je creatief zijn in je kleurkeuze. Je kan gaan van 2 kleuren, tot 8 of meer.
Als je het uitprobeert, zie ik graag de foto’s! Succes!

Fimo Soft – 0 White
Fimo Soft – 405 Peach
Fimo Soft – 39 Peppermint
Fimo Soft – 35 Windsor blue
Fimo Classic – 29 Carmine
Fimo Effect – 105 Vanilla

Ondertekening

2 Comments

 1. engelina 18 juni 2015

  Wat leuk ! Zelf maak ik ook weleens sieraden, misschien toch maar eens overwegen om ook met fimo te werken.

  Beantwoorden
  • admin 18 juni 2015

   Dankjewel! Zeker aan te raden om het eens met Fimo te proberen, is echt heel gemakkelijk en leuk 😉 x

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.