Nail Design #6 – Chique Half Moon Manicure

IMG_0415

Enkelen onder jullie zullen deze manicure al kennen: de Half Moon manicure. Vandaag wil ik jullie tonen hoe je het doet en hoe je het nog wat extra kan geven!

Benodigdheden
Twee kleurtjes naar keuze, een gouden nagellak, stickers (of verstevigingsringetjes) en tandenstokers (of een stylo). That’s it!

IMG_0425

Laten we beginnen!

IMG_0360

Begin met je nagels te lakken in je eerste kleur. Ik koos voor ‘In Stiches’ van Essie (2 laagjes).

IMG_0384

Plak je ronde stickers op +/- één derde van je nagel. Je kan hier ook verstevigingsringetjes gebruiken. Ik koos voor kleurrijke stickertjes, die ik ook kocht in de Krak. Leuk toch?
Lak je nagels vervolgens met de tweede kleur. Ik koos voor mijn favoriete OPI-kleur: ‘Malaga Wine’.

IMG_0386

Als je hierna de stickertjes aftrekt, zouden je nagels er moeten uitzien zoals op de bovenstaande foto. Tip: trek de sticker er ofwel ONMIDDELLIJK en in één beweging af, ofwel wacht je tot de nagellak volledig droog is. Als je dit niet doet, kan je de mooie lijn verpesten.

IMG_0415

De stipjes zijn echt heel eenvoudig! Je pakt een stukje papier en doet er een drupje gouden nagellak op. Vervolgens dip je er een tandenstoker of de punt van een stylo in. Nu kan je met je tandenstoker of stylo een stipje op je nagel zetten! Je kan hier uiteraard ook een dotting tool voor gebruiken. Ik heb ‘Full Metal Jacket’ van NYC gebruikt.
Werk het af met een topcoat, zodat de lijnen wat vervagen. Het geeft een mooie glans aan je manicure en beschermt het. Wacht wel even tot je gouden stipjes droog zijn, anders gaat de glitter zich over je nagel verspreiden (zoals je kan zien op mijn middel- en ringvinger). Maar hey, al doende leert men!

Ga jij het ook eens proberen? Veel succes!

Ondertekening

10 Comments

 1. creabeaatje34 18 juni 2015

  Oh, dat ziet er echt mooi uit! Ik heb je pagina geliket! 😀

  Beantwoorden
  • admin 18 juni 2015

   Dankjewel! 🙂 Top, wat leuk van je, staat genoteerd! x

   Beantwoorden
 2. Caren 27 mei 2015

  Wat ziet dit er mooi uit! Prachtige kleurtjes en je kunt zo goed nagels lakken! Je.wilt.niet.weten.hoe.dat.er.bij.mij.uit.gaat.zien.. Met andere woorden: ik ben vreselijk slecht in nagels lakken, helaas:(

  Beantwoorden
  • admin 27 mei 2015

   Dankjewel Caren!
   Misschien kan deze tip je helpen: je lakt best je duimen als laatste. Zo kan je met je duimen enkele fouten opkuisen. Ga met je duimnagel rond je gelakte nagel en wrijf zo de nagellak op je huid weg – voor die droogt uiteraard.
   Mij overkomt het regelmatig dat mijn borsteltje iets te veel naar links of rechts bewoog en de nagellak aanbracht op de huid naast mijn nagels. Als je snel bent kan je met je duimnagel dit nog wegvegen. Je duimen zullen er niet zo mooi uitzien, maar hier lak je toch nog over! Dat helpt altijd bij me 🙂 Want eerlijk, ik ben ook geen expert als het gaat om nagels lakken haha! En trouwens: oefening baart kunst.
   Voor moest je het toch willen proberen (want voor de rest is het echt poepsimpel): veel succes!
   x, Lena

   Beantwoorden
 3. Eva 27 mei 2015

  Oh hoe leuk is dit? Ga ik zeker een keer proberen 😀

  Beantwoorden
  • admin 27 mei 2015

   Haha, dank je! Veel succes 😉

   Beantwoorden
 4. saskia 26 mei 2015

  IK vind het er erg leuk uitzien, bij mij mislukken dit soort dingen alleen heel vaak helaas 🙂

  Beantwoorden
  • admin 26 mei 2015

   Dankjewel! 🙂 Toen ik zoiets de eerste keer deed, mislukte het ook. Maar nu weet ik hoe ik het kan doen zonder dat het mislukt, je moet bv. opletten wanneer je je stickertje eraf trekt enzo. Het zijn vaak de kleine dingen die ervoor zorgen of het lukt of niet. Er zijn bv. ook bepaalde nagellakjes waar het minder makkelijk mee gaat. Zo’n dingen ontdek je alleen maar door het te proberen! 😀
   x, Lena

   Beantwoorden
 5. Mandy 23 mei 2015

  Dat ziet er echt superleuk uit! En inderdaad vrij makkelijk 🙂

  Beantwoorden
  • admin 23 mei 2015

   Dankjewel, Mandy! Het moeilijkste zijn de stipjes, en zelfs dat is niet eens zo moeilijk. Alleen als je ze op je schrijfhand moet zetten, kan het wat vervelender zijn. Maar: oefening baart kunst! 🙂

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.