Mijn perfecte Facebook-leven?

pizap.com14296441735771

O jee. Hoe begin ik hier aan.

Onlangs was ik met mijn vriend aan het praten over de wereld rond Facebook. Een vriendin van me had namelijk een foto geplaatst en erbij geschreven dat ze zich geweldig voelde, terwijl ze me de dag voorheen toevertrouwd had hoe slecht ze zich voelde.
Facebook en al die andere sociale media zoals Instagram en noem maar op, zijn valse wereldjes. Iedereen doet alsof zijn leventje perfect is en plaatst alleen maar positieve dingen. We posten alleen de foto’s waar het licht juist goed is en we er zo mooi mogelijk uitzien. En alsof dat nog niet voldoende is, wordt de foto soms nog bewerkt of wordt er een filtertje over gezet.

We posten alleen de foto’s waar het licht juist goed is en we er zo mooi mogelijk uitzien. En alsof dat nog niet voldoende is, wordt de foto soms nog bewerkt of wordt er een filtertje over gezet.

Wie post er nu een foto waarop je wallen te zien zijn, wie post er nu een foto waarop je billen dik lijken, wie post er nu een foto waarop je niet je mooiste kleren aanhebt? (Bijna) niemand doet dat. En dat terwijl het eigenlijk de normaalste dingen ter wereld zijn. Bijna iedereen heeft wallen, bijna iedereen heeft billen die tegen elkaar komen en bijna iedereen loopt wel eens rond in een joggingsbroek met onopgemaakt haar.
We krijgen een vertekend beeld van hoe iedereen eruit ziet.
En dan heb ik het nog niet eens gehad over de foto’s van feestjes en andere leuke uitjes. Iedereen lijkt ontzettend veel vrienden te hebben, terwijl ik er zeker van ben dat de meerderheid ervan zijn vrienden op een of twee handen kan tellen.

Toen mijn vriend me er op wees dat ik de dingen waaraan ik me zo erger ook doe, was ik beledigd. Ik was toch een eerlijk persoon? Maar ik begon verder na te denken en nam een kijkje op mijn Facebook-pagina. Mijn leven lijkt een echte droom op Facebook. Dus hij had gelijk: ik maak me hier ook schuldig aan.

Ik ga jullie dus enkele dingen tonen en vertellen die ik nog nooit op facebook heb gedeeld. Er wordt wel eens gezegd: “Een foto zegt meer dan duizend woorden”. Dus hoe kan ik beter beginnen dan met een foto?

Graag stel ik u voor aan Facebook-Lena, u ziet haar aan de linkerkant.
Zij heeft een perfect leven. Ze is net terug van Erasmus, woont sinds kort samen met haar fantastisch lief en ziet er altijd vrolijk uit. Bovendien heeft ze maar liefst 570 vrienden! Wallen en een bleke huid kent ze niet. Ze eet gezond en sport elke dag.

Aan de rechterkant, zien we gewoon … Lena.
Zij is zeer gelukkig, maar heeft af en toe ook dagen waarop ze eens treurig in de zetel kruipt en met niemand wil praten. Zij heeft een geweldige Erasmus-ervaring achter de rug, waar ze zich ondanks al de leuke mensen toch af en toe eenzaam voelde. Ze heeft een geweldig lief, waar ze af en toe eens ruzie mee maakt: de laatste keer was toen hij de spaghettisaus liet aanbranden, en de keer daarvoor ging het over wie er moest stofzuigen.
Zij staat vaak voor de spiegel met tranen, omdat haar billen er niet uitzien zoals de modellen in tijdschriften. Ze heeft maar enkele échte vrienden: je kan ze op 2 handen tellen. Haar wallen maken haar onzeker, ze durft geen foto’s te plaatsen waarop ze duidelijk zichtbaar zijn. ’s Avonds zit ze graag in de zetel met een zak chips. Ze sport dan misschien wel elke dag, maar niemand (behalve haar lieve lief) weet dat ze tijdens het sporten zo rood als een tomaat wordt.

Ondertekening

2 Comments

 1. Norine 30 mei 2015

  Hahaha, heel herkenbaar. Zelf post ik maar weinig op facebook, maar als ik een fotootje neerzet; is het zeker wel geschoten vanuit de beste hoek! Updates plaats ik amper op facebook. Laatste keer dat ik echt een update postte was dat mijn zoon geboren was. Ik kreeg toen heel veel reacties van: “was je zwanger?!” hahaha. Maar ook de berichten van vriendinnen… Dan lijken ze ineens zo sportief en georganiseerd met het “aller beste vriendje van de hele wereld”, terwijl ze hem de dag ervoor voor van alles hebben uitgescholden. Ach ja, het is ook gewoon een hele andere wereld, he?

  Beantwoorden
  • admin 31 mei 2015

   Ja, een hele andere wereld. Een vals wereldje 😉
   Dankjewel voor je fijne reactie!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.