Dolfijnen en een gebrek aan fotografisch talent

IMG_1802

Ooit, in een heel heel ver verleden, toen ik nog mooi bruin zag en de zomer nog maar net begonnen was (nou ja, zo’n drie lange maanden geleden dus) zat ik op een bootje nabij Golfo Aranci (Sardinië). Mijn vriend en ik waren de hele ochtend op zoek naar mensen met een bootje die bereid waren ons mee te nemen op een “dolfijnen-zoektocht”. We waren duidelijk te laat opgestaan, want al de bootjes waren al vertrokken. Ik barstte natuurlijk in tranen uit (want “BOEHOEHOE het is onze laatste dag en ik wou zo graag dolfijnen ziiie-hi-hieen SNIK SNOTTER SNOTTER“). Enkele brave zielen hadden mijn huiloogjes blijkbaar opgemerkt en wilden ons om 15u toch nog meenemen naar Isola di Figarolo, een eilandje waar regelmatig dolfijnen voorbij zouden zwemmen. 

IMG_1787

Ik droomde er al heel wat jaren van: ooit zou ik dolfijnen zien! Niet in gevangenschap – want dat is gewoonweg zielig, ik daag je uit om je hele leven in een badkuip door te brengen – maar in de vrije natuur. Toen er plots een dolfijn onder onze boot zwom, was dat een ontroerend moment. Zo’n prachtig dier, zo dichtbij.

IMG_1801

Ik leg graag dingen vast op camera om later herinneringen op te kunnen halen, maar ik wou de dolfijnen met mijn eigen ogen zien en niet door de lens van een camera. Ik trok dus foto’s zonder door mijn toestel te kijken. (Jep, ik dacht toen blijkbaar dat dat me wel zou lukken). Het resultaat? Vooral ontzettend veel slechte foto’s met een leeglopende zee. Een carrière als fotograaf is niet voor mij weggelegd, helaas.

IMG_1804

Toen we diezelfde avond de boot richting Livorno namen (om vervolgens met de auto naar België te kunnen rijden), was het een moeilijk afscheid: we hadden net twee prachtige weken in Sardinië achter de rug. Mijn vriend en ik stonden al knuffelend naar de zonsondergang te kijken, toen plots enkele dolfijnen in de golven achter de boot kwamen zwemmen. Weeral tranen: “SNIF SNIF dat is zooo mooi, ze komen gewoon dag zeggen en afscheid nemen, SNOTTER SNIK!“.

Conclusie: ik ben een bleitsmoel (en ik hou van dolfijntjes).

Liefs, Lena

10 Comments

 1. wannderful 29 september 2015

  zalig! Nu nog zwemmen met dolfijnen?

  Beantwoorden
 2. Ysanne 29 september 2015

  Haha maar het moraal van het verhaal ”liever zien met je eigen ogen dan door een lens” is wel heel mooi 🙂 Tof dat jullie dit zijn gaan doen!

  Beantwoorden
 3. BySilke 29 september 2015

  Groot gelijk dat je keek met je ogen in plaats van met je camera! En dat water heeft ook iets, haha 😉

  Beantwoorden
  • Lena (admin) 29 september 2015

   Het is beter dan niets haha, ik ben blij dat ik toch één goede foto heb! Maar eigenlijk heb ik die foto niet nodig, want ik kan het me nog perfect voorstellen hoe het was die dag. 😀

   Beantwoorden
 4. jony 28 september 2015

  ha kleindochter-lief, bleitsmoelen zitten genoeglijk in de familie! Al is dat bij mij niet direct om dolfijnen… Trouwens, dolfijnen????????Waar???????????? Vind overigens die leeglopende zee wel iets hebben, Niemand van den boot gekukeld?

  Beantwoorden
  • Lena (admin) 29 september 2015

   Alleen op de eerste foto kan je de dolfijnen echt goed zien (of toch hun rug en vinnen). Niemand is van de boot gekukkeld, al schol het niet veel met mijn enthousiast heen en weer gespring. 🙂

   Beantwoorden
 5. Simone 28 september 2015

  Hihi, oohhh maar weet je! Dat je het echt beleefd hebt en emoties bij voelt, is toch juist geweldig. Die herinnering pakken ze jou echt niet meer af! En ja, veel mensen beleven een reis of belevenis via hun beeldscherm. Eigenlijk vind ik het super dat jij het gewoon echt bewust beleefd hebt! En ach, die dolfijnen denken we er gewoon bij 😉

  Beantwoorden
  • Lena (admin) 29 september 2015

   Inderdaad, het was een prachtig moment dat ze me niet meer kunnen afpakken! Eind dit jaar ga ik naar Australië en hoop ik opnieuw dolfijnen te zien. Al zal ik dan ook weer foto’s trekken op dezelfde manier. 🙂

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.