En plots heeft je lief een crush op “die nieuwe van K3”

10359011_837441252940954_2633865141139228467_o

Vorige week vrijdag sms’te ik mijn lief: “Vanavond is de tv van MIJ!”. Het was duidelijk dat hij niet veel inspraak had en ’s avonds zakte hij dus maar lekker mee in de zetel. Ik vertelde nog snel even alles wat ik wist over de verschillende kandidates en de finale van K3 zoekt K3 mocht beginnen!

Het programma werd jammer genoeg niet ondertiteld (waarvoor bedankt, VTM) en mijn vriend zat dan maar wat op zijn gsm te tokkelen. Naarmate de wedstrijd vorderde nam zijn interesse toe. Vanaf dat moment was het teamwork: hij nam zijn hoorapparaat erbij, ik vatte de commentaar samen, als ze begonnen met zingen zocht ik zo snel mogelijk de songtekst op en mijn vriend keek vervolgens op en neer van de tv naar de songtekst op mijn laptop.

Zoiets was in ons drie jaar samenzijn nog nooit voorgevallen, muziek had hem namelijk nooit geïnteresseerd. Ik vond het verdacht en de subtiele ondervraging begon: “Wil je geen ander programma kijken zonder muziek?” (Niet dat dat een optie was, maar dat hoefde hij niet te weten). “Nee hoor”. De argwaan steeg.

“Klaasje is wel écht een mooi meisje hé”. BAM, DAAR WAS IE DAN. Daar moet ik je nog bijvertellen dat ik met een open broeksknoop onderuitgezakt in de zetel zat, met mijn haar in een warrige paardenstaart en met de uitgelopen make-up van de dag ervoor. (Het was een vrijdagavond, no further explanation needed.) Het contrast met de mooi opgemaakte Klaasje was groot: als ik had kunnen verdwijnen, had ik het gedaan.
Ik probeerde mijn jaloezie te verbergen, maar dat bleek onbegonnen werk. Hij probeerde het snel goed te maken: “Nou, haar voorhoofd is misschien wat groot. Jij bent mooier.” Ik kwam al weer wat onder mijn dekentje uit.

Wanhopig begon ik te zoeken naar imperfecties. Had Klaasje niet toevallig een rechthoekig figuur? Had ze niet toevallig scheve tanden? Waren haar ogen niet wat eng? Helaas: op haar figuurtje is niets aan te merken, haar tanden zien er prima uit en tja, wat moet ik nou over haar prachtige ogen zeggen. Een groot voorhoofd heeft ze ook al niet. Ik wou huilend in de armen van mijn vriend vallen – ja, ik heb wel wat gevoel voor drama – maar zag uiteindelijk de absurditeit van de situatie in.

Waarom begin ik me te vergelijken van zodra mijn vriend een meisje mooi vindt? Waarom moet ik haar vervolgens naar beneden halen, gewoon om me beter te voelen over mezelf?
Klaasje is mooi. Punt. Net zoals heel veel andere meisjes.

Bovendien kijk ik ook wel eens verlekkerd naar foto’s van knappe mannen. Wie doet dat nou niet? 😉

Liefs, Lena

15 Comments

 1. Wildcard 28 november 2015

  Ja, die crush op K3, wie heeft die niet hé 😉

  Beantwoorden
 2. Ines 21 november 2015

  hihi 😀

  Beantwoorden
 3. Jinnie93 16 november 2015

  Haha wat geweldig geschreven weer! En inderdaad zo is het maar. Een van mijn ex-vriendjes kon het niet uitstaan dat ik bepaalde mannelijke acteurs wel zag zitten, waar ik me dus erg aan irriteerde. Haha! Dat moet allemaal niet zo serieus genomen worden ^^ Heb je artikel met plezier gelezen! <3

  Beantwoorden
 4. lana 16 november 2015

  ik vind het geweldig om mij vriend te plagen door een andere jongen knap te noemen omdat ik weet dat hij dan jaloers wordt :p maar omgekeerd gebeurt het ook hoor, dat hoort bij een goede relatie vind ik 🙂 en wij weten beide dat we elkaar graag zien dus die andere personen maken niets uit tot eindelijk :p

  Beantwoorden
 5. Céline 16 november 2015

  Je lijkt wel een beetje op Klaasje 🙂
  Ik vind het altijd leuk als mijn vriend dat soort dingen spontaan zegt. Ik weet dat hij niemand anders dan mij zou willen en ik ben niet zo’n jaloers type 😛 Als hij dat soort dingen durft te zeggen, vind ik dat een vorm van vertrouwen. Heel erg leuk geschreven, super artikel 🙂

  Beantwoorden
 6. Nilou 16 november 2015

  Ahh, ja ook ik word vaak onzeker als er een superknappe meid in de buurt is of op tv, maar weet je het blijft bij kijken en zijn hart ligt toch wel echt bij mij en zo ook bij jou <3 we zijn allemaal mensen en hebben met zwakheden, hoe je ermee omgaat is het belangrijkste en dat doe jij goed!

  Beantwoorden
 7. Supergrappig geschreven. Ik denk dat we allemaal wel eens dit soort momentjes hebben. Ik weet niet welke van k3 klaasje is, maar ze zijn alle drie echt bloedjemooi. maar inderdaad, je moet ook gewoon wel tegen elkaar kunnen zeggen dat je iemand anders mooi vind, dat lijkt me nou juist in een goede relatie geen probleem. Maar die onzekerheid en dat vergelijken heb ik ook wel eens last van. Vrouwen worden nou eenmaal eerst altijd op hun uiterlijk beoordeeld.

  Beantwoorden
 8. BySilke 16 november 2015

  Hahahha, zalig geschreven! Ik geloof dat de looks van Klaasje inderdaad al menig mannen fan hebben laten worden van K3 😀 Wel leuk programma hé! Ergens wel spijtig dat het een eenmalige wedstrijd was, haha. Liefs!

  Beantwoorden
 9. Rachel 16 november 2015

  Oh ik zou ook zo jaloers zijn, maar jij bent er goed mee om gegaan haha. Ik en mijn vriend hebben afgesproken dat we het niet over andere hebben van of ze knap zijn :p en al helemaal niet andere na kijken als we bij elkaar zijn. Waarom? Ik kan daar dus niet zo goed mee om gaan als jou haha.

  Beantwoorden
 10. Julia 15 november 2015

  Leuk geschreven! Wel heel herkenbaar. Als je lief aangeeft een ander ook mooi te vinden is het lastig om niet jaloers te worden!

  Beantwoorden
 11. wannderful 15 november 2015

  Grappig! 😄

  Beantwoorden
 12. eilish 15 november 2015

  haha leuk geschreven! en zoiets zegt iedereen wel eens toch? ik vind klaasje ook een knap meisje haha

  Beantwoorden
 13. Demi 15 november 2015

  Supergoed geschreven en heel herkenbaar, haha!
  Ik kijk zelf idd ook gewoon om me heen, maar als hij het doet.

  Beantwoorden
 14. Ysanne 15 november 2015

  Hahah grappig. Klaasje is idd mooi, vind het wel schattig van je vriend 🙂

  Beantwoorden
 15. Iris 15 november 2015

  Haha, wat een leuke post zeg! En inderdaad, ze is mooi. punt. maar er zijn heel veel mooie vrouwen en heel veel mooie mannen! En zo lang ze onbereikbaar zijn, is het al helemaal geen probleem, denk ik dan! Leuke blog heb je! X

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.