Het reisverslag van een uitsteller – Australië

12476769_1077181878966889_557764710_o

Vier maanden geleden zat ik samen met mijn vriend drie weken lang in Australië. Je zou denken dat zo’n reis de moeite waard is om over te schrijven (want even naar de andere kant van de wereld reizen, doe je niet elke week), maar ik wist niet waar ik moest beginnen. Het was een prachtige reis, waar ik nog elke dag aan terug denk. Wij zijn verliefd. Op elkaar, op de zon en op Australië.

Buiten de “Vergeet de wc-bril niet even omhoog te doen, je weet wel, voor de spinnen” bij elke sanitaire stop en de “Heb je dat nu echt wel nodig?” in alle leuke winkeltjes waar ik uiteraard altijd mompelend en boos “nee” op moest antwoorden (want wie heeft er nou in godsnaam een roze OPI-nagellak of een derde zomerhoed nodig?) was reizen met Sam geweldig. Drie weken heb ik me goed gevoeld, puur genoten. Niet gedacht aan mooie kleren en al helemaal niet aan make-up (geweldig voor mij, misschien iets minder voor mijn lief).

Wij kwamen na een lange vliegreis aan in Sydney en namen twee dagen later het vliegtuig naar Cairns. Daar huurden we een auto met een hele grote koffer waarin we konden slapen, zodat we niet elke avond op hotel moesten – daar zijn we namelijk veel te gierig voor.

960093_1071008062917604_5557961390027709767_n

Sam heeft in Australië kennisgemaakt met een andere Lena. Zo stond ik elke ochtend op met de zon (een auto heeft namelijk helaas geen gordijnen) en had ik geen ochtendhumeur (leve de zon!). Mensen die mij kennen weten dat ik in België niet wakker word zonder wekker en dat je mij best niet teveel kan vragen in de vroege ochtend.
Wat echter niet veranderd is, is mijn haat voor spinnen. Onze auto was een echte sauna, maar de raampjes mochten van mij absoluut niet open. Er moest maar eens een spin binnenkruipen! Dan slaap ik nog liever naast mijn plakkerig en zwetend lief.

Het snorkelen aan het Great Barrier Reef is ons het meeste bijgebleven: een hele dag zwommen we naast prachtige vissen en kleurrijk koraal. In de verte zagen we ook tweemaal een rifhaai en een schildpad. De rifhaai maakte ons echter minder bang dan de vrij kleine Triggerfish. Die agressieve vis heeft scherpe tanden – zoek maar eens op, gezellig beestje hoor – en van zodra je te dichtbij komt, valt ie aan. Zo heb ik twee keer gezwommen voor mijn leven.

Onze uitstap op Fraser Island was echter ook de moeite waard. Na heel wat zagen, kon ik Sam ervan overtuigen om voor 80$ in een klein vliegtuigje te stappen, om de schoonheid van het eiland vanuit de lucht te kunnen bewonderen. Mijn enthousiasme zou echter ook iets te maken kunnen hebben met de piloot die vertelde dat hij regelmatig dolfijnen zag tijdens het vliegen. Ik moet jullie dan ook niet vertellen dat ik tranen met tuiten gehuild heb toen bleek dat Sam een school dolfijnen had gezien, en ik niet – zucht, de ironie. In de video onderaan (03:12), zie je me dan ook wanhopig zeggen dat ik zo graag dolfijnen wil zien. Enkele dagen later namen we dus een of andere “dolfijnenboot”. Hoewel een stel Japanners de pret eerst leek te bederven (ze versperden namelijk ons uitzicht met hun tientallen camera’s), zagen we dan toch een prachtige dolfijn zwemmen.

Ik heb meerdere malen geprobeerd om al onze prachtige ervaringen en avonturen met veel details neer te schrijven, maar de perfectionist in mij was nooit tevreden. Ik laat jullie dus liever meegenieten met de beelden die we aan de andere kant van de wereld hebben gemaakt:


Wij zijn op deze plaatsen geweest (chronologische volgorde):

Sydney – Cairns – Kuranda – Great Barrier Reef – Cape Tribulation – (Innisfail) – Mission Beach – (Townsville) – Airlie Beach – (Rockhampton) – (Hervey Bay) – Fraser Island – (Noosa Heads) – Brisbane – Surfers Paradise – Port Macquarie – Port Stephens – Sydney

Liefs, Lena

8 Comments

 1. Linda 10 mei 2016

  Wauw, wat een ontzettend gaaf filmpje! Heel leuk om zo te zien wat jullie allemaal beleefd hebben! Je bent echt op prachtige plekken geweest, wauw!!

  Beantwoorden
 2. Marijn 19 april 2016

  Oooh als ik dit lees(en zie) heb ik echt zin in de zomer! Mijn vriend en ik gaan 3 weken reizen door Peru. Ik bind het wel heel spannend, maar o zo leuk!!

  Beantwoorden
 3. theo 17 april 2016

  heb genoten en herbeleefd, de plaatsen waar jullie waren via je prachtige reis relaas…inderdaad een land om van te houden… de natuur, de mensen, de spontane communicatie en het australisch leven in het algemeen….

  Beantwoorden
  • Lena (admin) 19 april 2016

   Bedankt! Inderdaad Theo, Australië was fantastisch, de natuur en de vriendelijke mensen. Als het dichterbij zou zijn, dan zou ik onmiddellijk verhuizen 🙂

   Beantwoorden
 4. Lottes Anekdotes 16 april 2016

  Maar een klein beetje jaloers hoor 😉

  Beantwoorden
 5. BySilke 16 april 2016

  Ooooh, Lena, zo’n mooie reis! Dit doet me echt heimwee krijgen naar Curacao haha. Superleuke video ook. Liefs!

  Beantwoorden
  • Lena (admin) 19 april 2016

   Dankjewel! 😀 Curacao lijkt me ook fantastisch, hopelijk kan ik daar ook ooit naartoe 🙂

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.