Smelten in Sardinië

IMG_1403

De laatste twee weken leek het even of ik van de aardbol verdwenen was. Hoe graag ik dat ook had gewild, de maan leek me net iets té ver. Mijn vriend en ik kozen dan maar voor Sardinië, een Italiaans eiland in de Middellandse zee waar je kan zwemmen in je eigen zweet. Oh, en in mooi water, dat ook.

Ik maakte ooit de grote fout om in een shortje en topje het vliegtuig op te stappen. Mijn enthousiasme voor de warme Spaanse zon deed me vergeten dat er zoiets bestaat als airco op het vliegtuig: het werd bibberen à volonté. Deze keer zou de airco me niet liggen hebben! Daar zat ik dan met mijn lange broek en trui. Lekker warm, dat kan ik niet ontkennen, maar bij het uitstappen en dus het trotseren van de tropische temperaturen, was het toch even vloeken dat mijn zomerkleren in mijn koffer zaten. Tijdens het wachten op m’n koffer, kreeg ik het geweldige idee om de volgende keer gewoon een klein dekentje mee te nemen: win-winsituatie!

IMG_1610

Sardinië is een prachtig eiland, vooral bekend om zijn prachtige kust. Het weinige toerisme dat er is, is dan ook voor boottochten om op de mooiste plekken te gaan snorkelen. Maar 35 euro betalen om er met de boot naartoe te gaan? No way, José. Mijn vriend en ik zijn heuse wandelaars (en gierigaards) en besloten een lange wandeling te maken naar een van die prachtige stranden, namelijk Cala Luna. Het bord aan het begin van de wandeling, dat ons waarschuwde voor de enorme heuvels waar we over moesten klimmen, schrok ons niet af. Nog geen kwartier later waren we doorweekt. Nee, niet door de regen (was het maar waar), maar door ons zweet. Wat een idee om zo’n tocht te maken bij een temperatuur van 35 graden. Ja, je leest het goed, VIJF-EN-DERTIG!
Toen we eindelijk aankwamen na drie uur wandelen, waren onze drie flessen water zo goed als op. Terugwandelen? Ik dacht het niet! Gelukkig konden we alsnog terugkeren met een bootje.

We hebben genoten, gesnorkeld, gewandeld, gerust. Uiteraard(!) hebben Sam en ik nog heel wat andere avonturen beleefd tijdens onze reis: ik zou er een heel boek over kunnen schrijven, maar dat wil ik jullie niet aandoen.

Sorry voor het gebrek aan artikels de laatste weken, de hiervoor noodzakelijke wifi was niet geweldig in Sardinië. Wel heb ik intussen een artikel geplaatst op Mona Lena VGT, het eerste deel van een nieuwe reeks over de mooiste gebaren, dat kan je hier lezen/bekijken.
Ik ben in ieder geval heel blij om terug te zijn!

Liefs, Lena

27 Comments

 1. kim 3 september 2015

  Mooie foto’s, vooral die tweede, heel inspirerend!

  Beantwoorden
 2. CRVY 2 augustus 2015

  Jij schrijft zó leuk he! En die airco situatie ken ik, heb me daar ook al zo vaak in vergist haha. Klinkt als een geweldige vakantie!

  Beantwoorden
 3. creabeaatje34 2 augustus 2015

  wat leuk dat je daar bent geweest, maar. … 35 graden? wow, dat is behoorlijk warm

  Beantwoorden
  • Lena (admin) 2 augustus 2015

   Ja en dat twee weken aan een stuk! En geen wolkjes te bespeuren. Maar ik mag niet klagen 😉

   Beantwoorden
 4. Withlovefroms 31 juli 2015

  Sardinië lijkt me heerlijk!

  Beantwoorden
 5. Chloe Sterk 31 juli 2015

  Hele mooie foto’s x

  Beantwoorden
 6. Daphne 31 juli 2015

  Haha, die foto deed me inderdaad ook denken aan dat Instagram-account waarover al wordt gesproken in de reacties. Sardinie lijkt me gaaf zeg <3

  Beantwoorden
  • admin 31 juli 2015

   Sardinië is zeker gaaf, een echte aanrader om eens naartoe te gaan!

   Beantwoorden
 7. Dina 31 juli 2015

  Wat een heerlijke en mooie blogpost. Fijn dat jullie zo hebben genoten van de vakantie!

  Beantwoorden
  • admin 31 juli 2015

   Oh, wat een fijne reactie! En genoten hebben we zeker 😉

   Beantwoorden
 8. Saartje 30 juli 2015

  Wauw wat een mooie foto’s! Sarinië lijkt me echt ontzettend mooi zo te zien en wat fijn dat er weinig toerisme is!

  Beantwoorden
  • admin 31 juli 2015

   Dankjewel! En ja, dat er weinig toerisme is, is inderdaad best fijn. Alleen is het best vervelend dat je daardoor ook wat moeilijker informatie vindt over alles wat je kan doen/bezoeken. Vooraf goed informatie zoeken is dus de boodschap 🙂

   Beantwoorden
 9. alexa 30 juli 2015

  wat een prachtige foto’s, ziet er heerlijk uit!

  Beantwoorden
  • admin 31 juli 2015

   Dankjewel Alexa! Het was de eerste keer dat ik op reis ging met m’n goede camera, en dat is ook te merken aan de foto’s denk ik. En heerlijk was het zeker ^^

   Beantwoorden
 10. Femke 30 juli 2015

  Wat heerlijk dat jullie naar Sardinie zijn geweest. Ik moest echt hardop lachen om die laatste foto. Heel leuke rip-off van dat populaire Instagram-account.

  Beantwoorden
  • admin 30 juli 2015

   Ja, het was er prachtig. Haha, ja, je ziet zo’n foto’s tegenwoordig overal. Mijn vriend haalde het inderdaad van dat Instagram-account, hij had er een artikel over gelezen in de Flair! 🙂

   Beantwoorden
 11. Ysanne 29 juli 2015

  Wat een leuke foto van jullie, met die hand zo 🙂 Heel origineel. Sardinië heb ik vorig jaar bezocht, echt een super eiland vond ik. En die zee, zó blauw 🙂

  Beantwoorden
  • admin 29 juli 2015

   Dank je Ysanne! Wel, zo origineel is die niet, je ziet hem tegenwoordig overal, maar leuk is ie wel! Ja inderdaad, de zee is er echt fenomenaal. x

   Beantwoorden
 12. Lisa 29 juli 2015

  Sardinië lijkt me geweldig! Ik vind die foto echt onwijs lief <3 Zie je ook altijd op Pinterest en Instagram.

  Beantwoorden
  • admin 29 juli 2015

   Het was inderdaad geweldig, zeker een aanrader om eens naartoe te gaan! Zoek vooraf wel voldoende info op, want die is daar ter plaatse niet altijd zo beschikbaar. Dankjewel Lisa! x

   Beantwoorden
 13. Merel 29 juli 2015

  Die tweede foto vind ik echt zo leuk! Komt zo van Instagram af, lijkt wel.

  Beantwoorden
  • admin 29 juli 2015

   Haha, dankjewel. Het was mijn vriend zijn idee, hij zag het in de boekskes 😉

   Beantwoorden
 14. Kim 29 juli 2015

  Jaaa, daar is Lena weer!! Wat een prachtige foto’s. En oef wat een warmte haha. Jullie zijn in ieder geval wel bikkels 🙂 Je andere artikel bekijk ik later vandaag!

  Beantwoorden
  • admin 29 juli 2015

   I’m glad to be back! Dankjewel! 😀 Je kan bijna geen lelijke foto’s maken daar, het was er zo mooi! 🙂

   Beantwoorden
 15. Sandra 29 juli 2015

  Prachtige foto’s Lena, wauw! Vooral die laatste vind ik zó mooi en lief tegelijk. Wat heerlijk hè, om zo te wandelen in een prachtige omgeving. Maar in 35 graden is het toch wel erg warm, haha. Fijn dat je weer terug bent en dat het je leuk hebt gehad op vakantie!

  Beantwoorden
  • admin 29 juli 2015

   Oh dankjewel Sandra! Die foto was een idee van m’n vriend, hij had zo’n foto in de Flair gezien (ja, hij leest mijn Flairs soms, haha) en wou het ook eens proberen 🙂 Het was geweldig op vakantie maar ik ben ook blij weer terug te zijn.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.