Het zielige groene vlekje op m’n wereldkaart

AAAAAAAIMG_2479_Fotor

Vorige week was het zover: mijn vriend en ik kregen een geweldige scratch map toegestuurd van Coolgift.com. We hadden wildse plannen met de kaart en zouden de landen waar we in onze drie gedeelde jaren zijn geweest, wegkrabben – romantisch toch? In onze hoofden hadden we al een groot stuk van de wereld gezien. (Nou ja, vooral in mijn hoofd dan, maar dat even terzijde.) Vol goede moed begon ik de landen waar we ooit samen waren geweest, weg te krabben: België, Luxemburg, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië (Sardinië), Oostenrijk, Zwitserland, Slovenië en Kroatië. Na nog geen halve minuut krabben was ik klaar… en was er een mini-groene vlek te zien.

Ik was best trots op dat klein – om niet te zeggen minuscuul – groen vlekje, maar dat komt wellicht omdat de vakanties in mijn jeugd veeleer beperkt bleven tot de Belgische kust. “Nou, dat is best een zielig vlekje” was dus uiteraard de reactie van m’n vriend, “daar hebben we bijna een vergrootglas voor nodig”. Daar stonden we dan, hand in hand, te staren naar de wereldkaart. Dat er nog veel werk was, konden we niet ontkennen, maar het zag er toch best mooi uit?

AAAAAAAIMG_2479_Fotor

En dan kwam plots die vraag uit onverwachte hoek: “Wij zijn toch nooit naar Corsica geweest?”. – “CORSICA WAAR, CORSICA HOE, CORSICA WAT, CORSICA WAT BEDOEL JE?” Mijn ogen werden waterig en mijn vriend schudde zijn hoofd heen en weer, gevolgd door een diepe zucht. Hoe had ik in godsnaam moeten weten dat dat minuscule eiland boven Sardinië – Corsica dus – niet tot Sardinië behoorde? Hysterie, tranen, geroep: er zat niets anders op, die kaart kon nu toch echt wel de vuilbak in! Mijn vriend, aka de eeuwige optimist, zag het echter als een motivatie om er ooit eens naartoe te gaan en stelde me gerust. Al kon hij het uiteraard niet laten om wat later gniffelend toe te voegen: “M’n oom (een echte globetrotter) zal nogal lachen tijdens z’n bezoek volgende week.” Als de poster vlak voor zijn bezoek verdwijnt: it wasn’t me.

Dat ik wat beter had moeten opletten tijdens de lessen aardrijkskunde, was al lang geen geheim meer voor mijn vriend. Zo wist mijn moeder me ooit wijs te maken dat die kleine heuvel aan het strand in Barcelona de welbekende Teletubie-heuvel was en was ik er jarenlang van overtuigd dat het noorden van Europa Scandavië heette. Voor wie net als ik het aardrijkskundige brein mist: de Teletubie-heuvel bevindt zich tot mijn groot verdriet in Engeland en het noorden van Europa wordt eerder Scandinavië genoemd.

Mijn beperkt aardrijkskundig brein heeft mijn passie voor reizen gelukkig niet beïnvloed. De drang om de wereld te zien, wordt met de dag groter. Mijn vriend en ik hopen stiekem om eind december te kunnen reizen naar Australië. En man, wat kijk ik er naar uit om zo’n groot stuk op onze scratch map te kunnen wegkrabben. Oh, en naar de reis natuurlijk.

Coolgift.comeen webwinkel gespecialiseerd in alle mogelijke soorten leuke gadgets, bezorgde me deze prachtige map en laat me er ook eentje weggeven!

Wat je moet doen om te kunnen deelnemen: 
– mijn Facebook-pagina leuk vinden
– onderaan een reactie achterlaten met een geldig e-mailadres

Wat je mag doen voor extra winkansen: 
– me volgen op Bloglovin& Instagram

De winactie loopt tot 30 september. Op 1 oktober maak ik de winnaar bekend. De winnaar heeft een week tijd om te reageren, anders gaat het pakketje naar iemand anders. Lezers uit België én Nederland mogen meedoen.

Hebben jullie ook zo’n passie voor reizen? En wat vinden jullie leuke items op coolgift.com?

euroicoon  Liefs, Lena

41 Comments

 1. Manon 1 november 2015

  Super leuke blog. Ik heb ook een scratch map, maar kras het ook nog maar niet af. Want ik wil alleen de landen krassen waar ik met mijn vriend geweest ben en dat is alleen nog maar Duitsland en Lanzarote dus dat schiet niet op haha. Tot mijn grootste spijt nu ook al begonnen aan een blog, want heb nog niet veel te vertellen. Dus als we op vak gaan maar elke dag een blog maken zodat er toch wat meer op geschreven wordt 🙂

  Beantwoorden
 2. Nadeche 29 september 2015

  Wauw, wat een geweldig idee! Mijn vriend en ik zijn samen naar Noorwegen, Denemarken, duitsland, italië en oostenrijk geweest, terwijl we nog geen twee jaar samen zijn. Een scratchmap zou echt perfect zijn voor ons jubileum!

  Liefs,
  Nadeche

  Beantwoorden
 3. meisje 22 september 2015

  Ik zou de kaart ook samen met m’n man wegkrassen om meer kleurtjes te krijgen hihi.
  Australië zou inderdaad niet mis zijn om weg te krabben, zal zeker een mooie reis worden!

  Beantwoorden
 4. Talitha 21 september 2015

  Zalig zo een kaart, denk niet dat ik veel meer kan kleuren. Maar het Is de uitdaging om hem helemaal te kleuren

  Beantwoorden
 5. Jennifer 12 september 2015

  Haha! ik vind het heel leuk geschreven! Ik heb al zo’n kaart, maar ik hang ‘m maar niet op. Ik ben er ook nog niet over uit of ik de reizen erop wil krassen die ik alleen maakte, of samen met mijn vriend (want dan valt er weer wat af). Ach, al met al is het een super toffe decoratie aan je muur, en het is dat hij zo bekend is, anders zou niemand weten dat het ging om de landen die je bezocht hebt!

  Beantwoorden
 6. Margo 12 september 2015

  Hahaha wat een heerlijk stuk. Ik ben bang dat ik ook niet zo’n groot stuk kan inkleuren. Eind van deze maand gA ik voor het eerst naar Azie, dat is dan wel een nieuwe overwinning 😄😀

  Beantwoorden
 7. Marjolein 11 september 2015

  Wat leuk! Deze scratchmap staat al tijden op m’n wishlist, en hoe leuk zou het zijn als ik het zou winnen?! Ik like je facebook pagina en ik ben je ook gaan volgen op Bloglovin’ en Instagram. 😀

  Beantwoorden
 8. Sharon 11 september 2015

  Zo leuk geschreven Lena!! Ik doe mee 🙂

  Beantwoorden
 9. Silvana • SimplySilvana.nl 11 september 2015

  Hahaha ahhh, ik zou het ook zonde vinden! Maareh, wel een goed excuus om er eens heen te gaan inderdaad. Ben je wel in Monaco geweest? Een miniscuul landje boven Nice, in Frankrijk. Heel groot dat je die ook over het hoofd hebt gezien. (Zou ik in ieder geval wel gehad hebben, maar ik ben er wel geweest hihi!) Ik doe graag mee aan je winactie, heb stiekem altijd al zo’n kaart willen hebben. 🙂

  Beantwoorden
 10. Iris 11 september 2015

  Heel tof dit! Lijkt me echt te leuk om alle landen waar ik geweest ben af te strepen! Ik doe graag mee 🙂 Ik volg je via fb, bloglovin en Instagram (@runwith_fashion)

  Liefs!

  Beantwoorden
 11. jamie 11 september 2015

  Wat leuk geschreven! Ik herken het wel, ik ben ook nog niet in zoveel landen geweest. Ik denk dat er bij mij ook zo’n miniscuul stukje groen tevoorschijn komt. Ach je moet ergens beginnen toch?

  Ik doe graag mee! Info[at]jamiedeleeuw.com

  Beantwoorden
 12. Britt scheggetman 11 september 2015

  Hey wat een superleuke actie! En wat maakt het nou uit dat je enkel europa hebt gezien? Met een beetje reislust kom je overal wel een keer! veel plezier nog met reizen!

  groetjes britt
  email: brittscheggetman@gmail.com

  Beantwoorden
 13. Marloes 11 september 2015

  Jaaaa!!! Die kaarten zijn zo leuk he 🙂 Heb er zelf ook eentje van de HEMA (doe dus niet mee met de winactie 🙂 ), maar ik kan hem nog niet ophangen 🙁 . Hij motiveert wel echt om naar andere landen te gaan, he!

  Beantwoorden
 14. JM 10 september 2015

  Wat heb je een heerlijke opgewekte manier van schrijven! Ik doe graag mee met de winactie.

  Beantwoorden
 15. Sarah 10 september 2015

  Ik klikte op de link van je blog vanwege de leuke foto, maar je schrijft ook ontzettend leuk zeg! Ik ben ook echt geen held in topografie dus het had mij ook makkelijk kunnen overkomen haha! Super gaaf trouwens, dat jullie Australië plannen hebben, hoop voor je dat het door gaat! Ik ben je overal gaan volgen omdat ik je blog een leuke ontdekking vind, maar ook omdat zo’n scratchmap me ontzettend tof lijkt. Ben benieuwd of ik alles goed weg zou krassen haha!

  Beantwoorden
  • Lena (admin) 10 september 2015

   Ik ben echt opgelucht dat ik niet de enige ben met een beperkte topografische kennis! Ja, ik hoop echt dat het door gaat, wil er dolgraag naartoe. Bedankt voor het ontzettend lieve compliment trouwens 😀

   Beantwoorden
 16. Anna 10 september 2015

  Wat super gaaf! Ik wilde mijn vriend voor Valentijnsdag ook zo’n kaart geven maar kon nergens een leuke vinden. Voor jullie zit er nu nog maar 1 ding op: op naar Corsica! haha
  Ik zou graag mee willen doen, ik volg je al op al je kanalen 🙂

  Beantwoorden
 17. Sammie 10 september 2015

  Wat een gave winactie, ik doe graag mee 🙂 Volg je op bloglovin, facebook en instagram.
  Gelukkig is het maar een mini groen vlekje wat je per ongeluk open gekrast hebt, je kunt altijd nog zeggen: Wat waar? ik zie niks? 😉

  Beantwoorden
 18. Florence 10 september 2015

  Wat een leuke giveaway! Sinds een paar jaar ben ik bezeten door de wanderlust-microbe en heb dus nog veel landen op mijn verlanglijstje staan! Ik doe graag mee met de winactie en volg je via Facebook, Bloglovin’ en Instagram. Liefs 🙂

  Beantwoorden
 19. Eline 10 september 2015

  Wauw wat een leuk artikel! Zelfs als het niet verplicht was, had ik je op Bloglovin toegevoegd. Ik wil meer lezen haha je schrijfstijl is fantastisch 🙂

  Beantwoorden
 20. Kim 10 september 2015

  Dit vind ik altijd zo onwijs tof! Ik hou van die unieke interieur dingen. Net zoals jou ben ik ook niet veel op reis geweest haha. Verder dan Italië ben ik nog niet geweest.

  Ik doe heel graag mee met je winactie. WEet al de perfecte plek 🙂

  Beantwoorden
 21. Merel 10 september 2015

  Haha, wat zonde! Misschien een tripje naar Corsica binnenkort? Ik vind zulke kaarten altijd zo leuk! Lijkt me zo vet als je veel dingen kan wegkrassen. Ik kan in ieder geval beginnen met wat europese landen en een paar amerikaanse staten. Ik doe zeker mee 🙂 laat ik dan ook maar meteen de extra kansen uitvoeren want ja, als je het doet moet je het goed doen haha.

  Beantwoorden
  • Lena (admin) 10 september 2015

   Ik droom ook al een hele lange tijd van zo’n scratch map, ben er zo ontzettend blij mee! OOit hoop ik net zoals jij wat dingen buiten Europa te kunnen wegkrabben 🙂

   Beantwoorden
 22. Merel -CRVY 10 september 2015

  Hahaahahah, zalig. En zo herkenbaar. Zowel dat van die wereldkaart (wij hebben er één in de keuken en bij ons is het nog confronterender: de landen die ik heb bezocht hebben een kattensticker en de landen die mijn vriend heeft bezocht hebben een auto.. Nou er staan dus een stuk meer auto’s op dan katten) en de slechte topo kennis. Toen mijn schoonouders laatst enthousiast meedeelden dat we naar Tallinn gingen, zei ik letterlijk ‘oh leuk, zweden! Oeps! Achja, moet kunnen. Ik vind dat ladenkastje trouwens heel leuk in combinatie met die kaart, haha 😀

  Beantwoorden
  • Lena (admin) 10 september 2015

   Hahaha, wat een geweldig idee om met katten- en autostickers te werken 😀 En ik moet trouwens bekennen dat ik Tallinn even moest opzoeken, ik heb er nog nooit van gehoord, oeps! Je bent dus zeker niet alleen 😉 Bedankt Merel!

   Beantwoorden
 23. gerhilde maakt 10 september 2015

  Och, dan ga je volgend jaar toch gewoon naar Corsica? Jullie hebben best al veel gereisd, vind ik, hoor, in drie jaar. Echt leuk, zo’n scratchmap!

  Beantwoorden
 24. Ines 10 september 2015

  Ik doe heel erg graag mee! Misschien heb je nu wek een ideaal excuus om eens naar Corsica op reis te gaan? 😉 schijnt een heel mooi eiland! 😀

  Beantwoorden
  • Lena (admin) 10 september 2015

   Klopt, Het zou een heel mooi eiland zijn, je moet de foto’s op Google maar eens bekijken: die zien er prachtig uit!
   Het is inderdaad een goed excuus om er snel eens naartoe te reizen 🙂

   Beantwoorden
 25. Paulien 10 september 2015

  Haha, wat leuk geschreven! zo’n foutje zou ik sowieso ook begaan 😉 Misschien moet je alle plekken waar je graag nog naartoe wil ‘per ongeluk’ wegkrassen, en dan kan je niet anders dan er ook effectief heen te gaan! in elk geval, ik doe graag mee met je winactie, want niet alleen is het leuk om te doen, zo’n kaart staat ook gewoon supermooi! Fingers crossed dus, ik volg je nu overal 😉 Liefs

  Beantwoorden
  • Lena (admin) 10 september 2015

   Oh, bedankt Paulien! Ja, als morgen plots New York en Finland weggekrabd zijn: ik was het niet! 😉

   Beantwoorden
 26. Sandra 10 september 2015

  Oeeeps, dan moet je maar snel naar Corsica gaan dan! ik vind zo’n kaart zó leuk. ik ga zeker meedoen, want mijn reisverslavende hart gaat sneller kloppen als ik dit zie, haha. ik volgde je overal al trouwens, behalve op Facebook dus die heb ik zojuist even toegevoegd. 🙂

  Beantwoorden
  • Lena (admin) 10 september 2015

   Haha, sinds ik de kaart heb, wil ik ook plots echt overal naartoe en zijn de reiskriebels nog groter!

   Beantwoorden
 27. Dina 10 september 2015

  Die kaarten zijn zo leuk! Wel grappig dat je per ongeluk het verkeerde plekje hebt open gekrast, kan gebeuren. Ik zou het ook meer zien als een ‘uitdaging’ om er dan maar snel werk van de maken om naar Corsica te komen (het ziet er daar prima uit trouwens, als ik kijk bij afbeeldingen op Google).

  Beantwoorden
  • Lena (admin) 10 september 2015

   Het ziet er daar zeker prima uit, inderdaad! Ik heb al vaak zitten wegkwijlen bij de foto’s op Google. Hopelijk kunnen we er snel eens naartoe 😀

   Beantwoorden
 28. Leonie 10 september 2015

  Aaaaah, ik wil al zo lang zo graag zo’n map hebben! Vooral omdat ik er bij terugkomst een heel groot stuk Australië af zal kunnen krassen en het een visuele weergave is van de Bucketlist 😮 Scanda- eh, scandinavië staat momenteel bovenaan zodra ik weer terug kom 🙂 Ik denk overigens dat ik corsica er ook zo af had kunnen scratchen, ik ben net zo’n aardrijkskundig drama. Toffe winactie! Ik volg je op alle mogelijke kanalen. PS. Het is vrij lastig om te typen in je commentvakje zonder gekke hoofdletters 😉

  Beantwoorden
  • Lena (admin) 10 september 2015

   Blij te horen dat ik niet de enige ben die zo’n stoten zou kunnen uithalen! Wauw, hopelijk kan ik binnenkort ook Australië wegkrabben. 🙂
   Ja, dat is inderdaad heel vervelend om zo zonder hoofdletters te typen. Ik ben er vorige week nog aan bezig geweest maar slaag er helaas maar niet in om het te veranderen. Hopelijk vind ik binnenkort hoe ik het moet aanpassen!

   Beantwoorden
 29. Ines 9 september 2015

  haha! Bij mij zou het op twee manieren kunnen gaan met m’n obsessive trekjes: of de hele kaart weggooien en opnieuw beginnen, of zo snel mogelijk naar corsica gaan. Dat laatste is wel leuker 🙂
  Had trouwens nog nooit van Coolgift.com gehoord, maar zie nu dat ze best wel leuke/grappige “gadgets” hebben.
  email adres ingevoerd, Facebook, instagram en bloglovin’ gevolgd, . ik houd m’n vingers gekruist!

  Beantwoorden
  • Lena (admin) 10 september 2015

   Ja, ze hebben echt de ideale gadgets om cadeau te geven aan je vrienden, als het eens wat leutiger mag zijn! Jep, we zullen nu wel moeten gaan haha, en best zo snel mogelijk!

   Beantwoorden
 30. Marleen Zoë 9 september 2015

  Ik vind het een superleuke kaart!!!
  Weet niet of het nog kan 🙂
  Maar alsnog wil ik eem leuk berichtje voor je achterlaten.

  MZ

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.